Smart lås från Doorsmart för ditt smarta hem

Du kan enkel göra ditt hem ännu smartare med ett smart lås. Lösningen finns redan.

Smarta lås i ett smart hem – så fungerar det

Att integrera smarta lås i ett smart hem-system har många fördelar.

Till exempel kan du använda röstkommando för att öppna dörren för besökare, eller göra så att belysningen släcks automatiskt när du lämnar bostaden. Genom att integrera ditt smarta lås med ditt smarta hem-system öppnar sig en värld av möjligheter.

Hur gör jag?

De flesta smarta lås är idag kompatibla och lätta att integrera med Siri, Alexa och Google Assistant. Funktionerna låter dig övervaka och styra ditt lås med enkla kommandon. Oavsett om du är osäker på om du har låst dörren, eller vill släppa in en besökare, kan du göra det via din smarta telefon eller smarta högtalare.

När du integrerat ditt lås med ett smart hem-system, kan du dessutom styra det med dina favoritappar och tekniska produkter. På iOS -enheter lägger du till ett smart lås till Home-appen och använder det med Apple Watch, Apple TV och HomePod. Genom att konfigurera ditt smarta lås med Google Home kan du på samma sätt enkelt styra Android-baserad elektronik, inklusive smarta TV-apparater.

När du på detta sätt möjliggör för ditt lås att styra olika funktioner i hemmet, öppnar sig en värld av möjligheter. Du kan till exempel ställa in så att musiken i stereon slutar spela när du går hemifrån, eller så att luftkonditioneringen stängs av när ingen är hemma. I stort sett kan all elektronik i hemmet kontrolleras via ditt smarta lås på det sätt du önskar.

Konfiguration i offentligt API

Ditt lås kan nu också bli en del av mer avancerade tekniska lösningar. Tack vare att många smarta lås har ett offentligt molnbaserat API, kan man med en kunnig utvecklare möjliggöra fullständig anpassning av låsets koppling till olika funktioner i såväl hem, hotell, bostadshus och äldreboenden.